Годишно счетоводно и данъчно приключване

Годишното счетоводно приключване или познато в бизнес средите с подаването на годишна данъчна декларация и изготвянето на финансов отчет е най-важният момент от цялата година за всеки счетоводител и счетоводна къща.


Момент е доста кратко определение да опише първите три месеца от новата година свързана с годишното приключване. Ние в Ти Ес Джи Акаунтинг вярваме, че годишното приключване олицетворява целият ни труд през годината и влагаме всичко от себе си, за това нашите клиенти да бъдат доволни и да видят резултатите от целогодишният труд.


За нашите клиенти годишното приключване е включено в месечният им абонамент и не е необходимо да заплащат допълнителни такси. Резултатите се представят в детайли и с обяснения на всеки ред от годишната данъчна декларация и финансов отчет.

В какво сеизразява годишното приключване?

Счетоводното приключване за клиентите ни започва още преди да е приключила календарната година. Нашите клиенти трябва да са наясно с резултатите им, с документите с които разполагат, с данъчните последици и всички други подробности. Най лесно може да обобщим процеса на годишното приключване в няколко етапа:

- Планиране: Още преди да е приключила годината се започва подготовка на таблица със времевите аспекти и крайни срокове по годишното приключване; Уведомяват се клиентите за сроковете, които са установени със закон; Уведомяват се клиентите за тяхното участие в този процес и времевата рамка.

- Предварителен преглед на документацията и резултатите преди да е приключила годината - показват се резултатите на клиентите ни в детайли; къде може да се оптимизират; къде има данъчни последици; какви биха били бъдещите развития на база бюджет, икономика и развитие на отрасъла.

- Действително счетоводно приключване на календарната година - в този период комуникацията с клиента достига и до дневна база, за да може да всичко свързано с годишното приключване да е изчистено и клиента да е наясно с това, което се прави за бизнеса му.  След като сме минали предходните две стъпки, нещата се случват лесно, но все пак винаги има области на разяснения и развитие.

- Счетоводното и данъчно приключване завършва с изготвянето и подписването на финансовият отчет. Лицето на целогодишният труд на вашият бизнес. Затова ние в Ти Ес Джи изготвяме с огромно внимание и разбиране вашият отчет. След одобрението му го качваме в Търговският регистър към Агенцията по вписванията.


Годишно приключване от счетоводна къща Ти ЕС Джи Акаунтинг за малки и микробизнеси, ЕТ, земеделски производители и физически лица.

Ние в Ти Ес Джи Акаунтинг не предлагаме еднократно приключване на счетоводната година. Всеки, които го е грижа за бизнеса и репутацията му, ще предпочете да се обслужва целогодишно при счетоводител или да си наеме такъв за по-дълъг период пред избора да намери някой само да му подаде декларацията. В този ред на мисли, ще дадем няколко довода за хората, които искат "само да им се приключи годината":

- всяка година бизнесите се развиват различно и възникват различни казуси: Нямате счетоводител и решавате да действате както ви е най-лесно - ГРЕШКА - Зад всяка бизнес транзакция има финансови и данъчни рискове, който само специалистите познават.
- Идват инспектори по приходите да проверят вашият бизнес - знаете ли какви права имат и дали спазват закона - Едва ли знаете всичко свързано с проверки на място и законите според, които трябва да се случи една проверка на място. Ние от Ти Ес Джи знаем всичко до най-малката подробност и може да ви помогнем веднага.
- Намирате някой да ви приключи годината, обаче той не знае какви транзакции сте имали в подробности; не знае какво се е случило през годината; Да, ще ви приключи годината на база приходи и разходи, но данъчните последици от едно повърхностно приключване може да ви струва бизнеса. Помислете върху това и се доверете на специалистите.

Това, което предлагаме е абонаментна услуга за цяла година за малки бизнеси, с твърда фиксирана годишна цена, която включва консултации по всяко време на годината, преглед на документи и подаване на декларации, когато е нужно. От тази услуга в помощ на малките бизнеси могат да се възползват:

  • Физически лица с доходи от граждански договори, наем, услуги и други;
  • Физически лица регистриратни като еднолични търговци
  • Физически лица извършващи търговска дейност, но нерегистрирани като еднолични търговци;
  • Микро бизнеси.

Имаш счетоводен казус и търсиш решение?

Запази си час за счетоводна консултация, неангажираща и безплатна е. 

Препоръки от клиенти

Ползвам изцяло съветите Ти Ес Джи Акаунтинг и мога да разчитам на тях. Доволна съм! За всичко, което се интересувам, получавам отзивчивост и адекватен отговор. Добре, че ви има 🙂

Надя Андреева

Art Director and Photographer

Изключително професионално отношение, комуникацията ни е лесна и всичко се случва бързо и точно. Не само добри счетоводители в София, но и добри хора.

Християн Христов

StickUp.bg